Over ons

De Markiezenfabriek Noord-Holland is een familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie is aangetreden. De betrokkenheid en gedrevenheid die kenmerkend is sinds de oprichting in 1933 is sindsdien alleen maar toegenomen, net als het assortiment en de know how.

Door onze jarenlange ervaring in de zonweringsbranche en ons zeer uitgebreide aanbod kunt u bij ons altijd de ideale zonwering vinden.
Betrouwbaarheid en meedenken is wat de Markiezenfabriek u biedt. Door onze persoonlijke aanpak is iedere oplossing maatwerk.
Advies dat rekening houdt met uw wensen, situatie en stijl.

Behalve markiezen, die door de Markiezenfabriek zelf, in eigen fabriek, op maat worden gemaakt, leveren wij op het gebied van buitenzonwering een zeer uitgebreide lijn van knikarmschermen, uitvalschermen, terrasoverkappingen, aluminium rolschermen, screens en rolluiken. Veelal van de kwaliteitsmerken Luxaflex Outdoor, Weinor, Roma en Sunmaster.

ROMAZO GARANT

Zorgeloos genieten dankzij het Romazo Garant keurmerk

Romazo is de branchevereniging voor de rolluiken, markiezen en zonwering bedrijven in Nederland.
Romazo behartigt de belangen van haar leden. Daarbij streeft Romazo naar het bereiken en in stand houden van een hoog kwaliteitsniveau onder haar leden.
De leden van Romazo worden gecertificeerd door een extern bureau.
Naast de belangenbehartiging van de aangesloten bedrijven, is Romazo actief op het gebied van collectieve promotie en kent een geschillenregeling voor particulieren.
Romazo telt circa 160 aangesloten leden verdeeld over het land.

Alle Romazo Garant gecertificeerde zonweringbedrijven staan voor kwaliteit.
Dat het bedrijf voldoet aan de kwaliteitseisen kunt u zien aan het schild dat in de showroom of aan de gevel hangt en de sticker voor het raam.
Ieder jaar laat Romazo controleren of het bedrijf nog voldoet aan de eisen. Als dit het geval is, krijgt het lid een kwaliteitscertificaat dat een jaar geldig is.

Bij de keuze van zonwering, rolluiken of systeem voor buitenleven gaat u niet over één nacht ijs.
Logisch, want u wilt een systeem waar u jarenlang gemak en plezier van zult hebben.
Dat vindt u gegarandeerd bij een Romazo Garant bedrijf. Alleen Romazo-leden mogen namelijk het Romazo Garant Keurmerk voeren.
Dit keurmerk geeft u 5 zekerheden zwart-op-wit:

 • 5 jaar garantie
 • Professionele installatie
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Zekerheid van levering en installatie
 • maatschappelijk verantwoord

Download hier de Romazo Garant folder 

 

Algemene voorwaarden Romazo Consumenten
Algemene voorwaarden Romazo BTB

ONZE GESCHIEDENIS     
In de jaren 20 van de vorige eeuw begon Casper Heijnen als exclusief behanger. Hij was een vakman en voorzag zelfs plafonds van behang, wat in die tijd gebruikelijk was.    
Dit was een heel secuur werkje. Casper had een gevarieerde klantenkring. Van grote villa’s tot nieuwbouw woningen. Regelmatig kreeg hij wel de vraag of hij ook zonwering kon leveren, met name die ronde kappen, markiezen dus.
Hij informeerde bij timmerbedrijf Tromp in Castricum en dit bedrijf ging het houten frame maken voor de markiezen. Casper schilderde en stoffeerde het frame (ook wel het geraamte genoemd) en plaatste dit bij zijn klanten.

Het was 1933, de Markiezenfabriek Noord-Holland was geboren!

Omdat Cas wilde uitbreiden, ging hij pionieren. Hij kreeg het er zo druk mee dat er spoedig bedrijfsruimte nodig was. Die vond hij in een leeggekomen bollenschuur. Er werden afdelingen gemaakt in de beschikbare ruimte, een timmerwerkplaats, een schilderswerk- plaats en een stoffeerderij.
Helaas ontstond er brand en de bollenschuur brandde volledig af. Cas liet natuurlijk de moed niet zakken en vond een nieuwe bedrijfsruimte aan het Slangenwegje in Beverwijk, dat was in 1957.
Hij had met zijn Markiezenfabriek Noord Holland inmiddels al een behoorlijke naamsbekendheid in de regio en inmiddels waren er zeven medewerkers in dienst.

Eind jaren 50, begin jaren 60 kreeg hij gerenommeerde organisaties als het Rode Kruis Ziekenhuis, Centraal- en Elisabeth Ziekenhuis (toen nog aparte ziekenhuizen), Bejaardentehuis St. Agnes en Heliomare als klant. (Nog altijd, anno 2018, zijn deze organisaties allemaal nog klant van de Markiezenfabriek).
In februari 1962 verhuisde het bedrijf van het Slangenwegje naar het pand aan de Peperstraat 36 te Beverwijk. Voorheen was dat het oude St.Jozefrusthuis,

Casper overleed op 9-6-1969 en zoon Ton werd in het diepe gegooid om de zaak over te nemen.
Onder leiding van Ton groeide het bedrijf uit. In de jaren 80 volgde er nog een, vooralsnog laatste, verhuizing.
De Gemeente Beverwijk kocht het pand aan de Peperstraat op om er woningen te gaan bouwen.
Het bedrijf verhuisde naar zijn huidige locatie aan de Beijneslaan waar inmiddels de derde generatie actief is.

Ton Heijnen overleed op 14-09-2018. Ton is letterlijk tot aan zijn overlijden op 77 jarige leeftijd in de zaak blijven werken. Hij wilde niet anders.
De zaak wordt door dochter Ingrid, samen met haar partner Frank, die al meerdere jaren werkzaam is binnen het bedrijf, voortgezet volgens de traditie van het familiebedrijf. Dus gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige producten en het nakomen van de met onze klanten gemaakte afspraken.

MVO

De Markiezenfabriek houdt zich vanzelfsprekend bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houdt hierbij rekening met de belangen van medewerkers, klanten, omwonenden, leveranciers en ‘de maatschappij’ in algemene zin.
Als bedrijf nemen wij verantwoordelijkheid voor de effecten van onze  activiteiten op mens en milieu. Wij maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Wij richten ons op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu.

Als Romazo gecertificeerd bedrijf voldoen wij aan de volgende eisen op het gebied van MVO:

 • Een verantwoorde (gescheiden) afvoer van restmateriaal, zowel verpakking als gedemonteerde producten 
 • ARBO verantwoord werken (voldoet aan de eisen op Arbo gebied) 
 • Volgt minimaal de CAO richtlijnen 
 • Levert zonwering die de mogelijkheid geeft tot energiebesparing zie EPI en HR Zonwering labels 
 • Werkt met een optimale planning ter voorkoming van onnodig verreden kilometers 
 • Communiceert zoveel mogelijk digitaal ter voorkoming van overbodig papierverbruik 
 • Zet zich in voor een goede leefomgeving

 
ONZE MISSIE
KWALITEIT: Wij stellen hoge eisen aan onszelf en aan de kwaliteit van onze producten. Daarin blijven wij onszelf met veel enthousiasme verbeteren. We streven naar perfectie.
INTEGRITEIT: Wij benaderen anderen zoals we zelf benaderd willen worden: Oprecht en met respect voor elkaar, de samenleving en het milieu.
KLANTGERICHTHEID: We leveren niet alleen maatwerk, maar willen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen. Door pro-actief, flexibel en innovatief te handelen kunnen wij hun bieden wat ze nodig hebben.  

Onze monteurs zijn in het bezit van het vakdiploma van de Romazo vakopleiding voor de zonweringsbranche.


Actie

20% korting op Luxaflex Spectra terrasscherm

Tijdig voorbereid op de volgende hete zomer!

Van 15 november 2018 tot en met 15 januari 2019 krijg je 20% korting op een Luxaflex® Outdoor Terrasscherm Spectra Nova

Onze producten

Buitenzonwering

Bij de Markiezenfabriek kunt u terecht voor een compleet assortiment buitenzonwering.
Wij werken met de kwaliteitsmerken Weinor, Luxaflex Outdoor, Roma en Sunmaster.

Buitenzonwering

Rolluiken

Roma Rolluiken
Sterker, stiller, kleiner en duurzamer; de rolluiken van Roma blinken uit op technisch en esthetisch vlak!

Rolluiken

Markiezen

De markies is de meest traditionele zonwering. Wij maken sinds 1933 onze markiezen volledig zelf in de eigen fabriek in Beverwijk.

Markiezen

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen met een flexibel dak, ook wel pergolazonwering genoemd zorgen voor een optimale beleving van het buitenseizoen.
Zowel in de zomer als in het voor- en naseizoen.

Terrasoverkappingen

Binnenzonwering & horren

Raamdecoratie
Op het gebied van binnenzonwering leveren wij kwaliteitsproducten van de topmerken Luxaflex, bekend om design en trends en Verosol voor functionaliteit en optimale warmtewering.

Binnenzonwering & horren

HomeMotion

Huisautomatisering

Moderne technologie is niet meer uit ons leven weg te denken...

HomeMotion

Dickson doekcollectie

Onder een doek van Dickson krijgt het leven een relaxter ritme. De zonwering verruimt uw huis naar buiten. Uw terras wordt een echte leefruimte, voor heerlijke momenten op elk moment van de dag.
Een doek van Dickson is ook de uitdrukking van uw keuze in buitendecoratie. En de professionele kwaliteit van Dickson geeft uw gevel extra cachet.

Dickson doekcollectie

Buitenleven

Een verwarming, dimbare LED verlichting een windscherm of buitentapijt. Daarmee maakt u de beleving van uw terras helemaal compleet

Buitenleven

Contact

Markiezenfabriek Noord-Holland
Beijneslaan 51, 1947 HK Beverwijk

0251 226 047

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.30 uur - 17.00 uur
en 's avonds op afspraak

Van 1 februari tot 30 juni ook op zaterdag van 10.00 - 15.00 uur